inyecciíon cristalina :: cristaline injection
proyecto con artista sara garcía pape, 2006 
         
 

Samen met kunstenaar Sara Garcia Pape realiseerde ik in 2006 een project getiteld muro: inyeccíon cristalina. Sara is beeldend kunstenaar, en werkt met diverse media waaronder sculptuur en tekening. Ook werkt zij met uit de keramiek ontleende technieken die zij toepast bij site-specific werken. Het gaat dan om chemische processen waarbij kristallisatie plaatsvindt. Dergelijke technieken had zij nog niet op kleine schaal gebruikt.
In dit project vormden mijn foto´s de locatie van haar werk. Haar werk ontstaat deels gepland, en deels organisch, via de weg van de natuurlijke processen.
wij deelden de fascinatie voor het ontstaan van natuurlijke verschijnselen op oppervlaktes. In mijn geval de vochtvlekken, of erosie, en bij haar de natuurlijke verschijnselen als kristallen, mineralen en bijvoorbeeld ook sneeuwvlokken. Dit leidde haar tot het uitoeren van verschillende experimenten. In haar werk legt zij de natuurlijke structuren bloot die achter de verschijnselen liggen. Zij laat de achterliggende processen, met hun vertaling in de wetenschap, zien en geeft deze een nieuwe vorm. Mijn foto´s houden deze processen verscholen achter hun destructieve vervormende uiterlijk. De foto´s gebruikt voor deze samenwerking waren uit de serie foto´s uit een eigen project genaamd Muros. De foto´s uit deze nog lopende serie, tonen muren waarop de elementen en tijd hun sporen hebben nagelaten. Er zijn verschillende lagen te zien die het uiterlijk van de muur hebben beïnvloed. Sara heeft over het glas van de lijst een plaatselijke kristallisatie in werking gesteld door middel van een zelf opgezet proces en voegde zo een laatste laag toe, een natuurlijke, uit menselijke hand gegoten. Het werk werd tentoongesteld tijdens de feria de la mujer emprendadora, een belangrijke beurs voor vrouwelijke ondernemers, en werd georganiseerd door fundacion alianza hispanica, centrum voor experimenetele kunst en gedachtengoed.(red.)link: website sara garcia pape

  feria
 
   
  feria3
 
 

     home :: arte :: proyectos :: freelance:: info  

 
         
     all rights reserved © 2006-2007 nicolette van doorn y sara pape